logo-yatay

Fatih Belediyesi Topkapı Sosyal Tesislerinde gerçekleşen kongreye İstanbul Bölge Birliği Başkanı Sn. Mustafa Silahyürekli, İSTESOB Başkanı Sn. Faik Yılmaz, Divan heyeti, bakanlık temsilcileri, Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanları ve Yöneticileri, Oda Başkanları ve Beyazıt Kredi Kefalet Kooperatifi’ne bağlı çok sayıda ortak katıldı.

Olağan Genel Kurulun Divan Başkanlığı’nı İstanbul Bölge Birliği Başkan Vekili Bülent Kasapoğlu gerçekleştirirken Divan’da Bölge Birliği Murahhas Üyesi Mehmet Kapusuz ve Bölge Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Şadan Uzun divan heyetinde yer aldılar.

İki listenin bulunduğu olağan genel kurul’da konuşması için söz alan İstanbul Erkek Berberleri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı ve S.S. Beyazıt Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkan Adayı Şükrü Akyüz, ebediyete intikal eden Beyazıt Kredi ve Kefalet Kooperatifi Kurucu Başkanı Merhum Sn. Temel Yaşar Çoruh Beyefendiye, Denetim Kurulu Üyesi Sn. Yusuf İzzettin Tufan Beyefendiye ve hayatını kaybeden kooperatif ortaklarını rahmetle andı.

Başkan Adayı Şükrü Akyüz, Kredi Kefalet Kooperatifçiliğin önemine, kuruluş nedenine ve esnaf üzerindeki katkısına değinerek sözlerini şöyle sürdürdü; “TESKOMB Genel Başkanı Sn. A. Kadir Akgül’ün yapmış olduğu girişimler ve çalışmaları neticesinde kooperatifçilik tarihinde en yüksek kredi oranlarına ulaşılmıştır. Kendisine esnafımıza yönelik yapmış olduğu bu desteklerden dolayı teşekkürlerimi arz ederim.”

Şükrü Akyüz, seçildiği takdirde hiçbir meslek grubunu ayırmayacağını, birlik ve beraberlik içinde çok daha güçlü olunacağını, kooperatifi teknolojinin son imkanları ile buluşturacağını, yayınlanan genelgelerin sosyal medya hesaplarından anında yayınlanarak tüm ortakların bilgiye en hızlı şekilde ulaşacağını, mevcut kooperatif yerinden taşınılacağını, kooperatife gelecek olan ortakların daha modern ve sağlıklı bir ofis ortamında ağırlanacağını, banka şubesi gibi bir ortam ve çalışma düzeni kurulacağını ve daha iyi bir hizmet alınacağını katılımcılara aktardı ve gerçekleştirilecek olan olağan genel kurulun hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Başkan adayı Şükrü Akyüz’ün konuşmasından sonra divan tarafından her iki grubun listeleri okundu ve oylamaya geçildi. Oylama sonucu yapılan sayım neticesinde oy çokluğu ile İstanbul Berberler Odası Başkanı ve S.S. Beyazıt Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkan Adayı Şükrü Akyüz’ün listesi kazandı.

Teşekkür konuşmasını gerçekleştirmek için söz alan S.S. Beyazıt Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Şükrü Akyüz, diğer listede bulunan başkan adayını ve yönetimini tebrik etti. Şükrü Akyüz, “Oyları ile bizleri bu göreve layık gören her biri birbirinden kıymetli ortaklarımıza, bugün bizleri yalnız bırakmayan tüm protokole, kongrenin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Kongremizin sonucun tüm esnaf camiamıza hayırlı, uğurlu olmasını dilerim” dedi.